Читај ми!

Carinici našli 70.000 neprijavljenih evra i šest zlatnih poluga

Na prelazima Špiljani i Preševo carinici sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 70.000 neprijavljenih evra i šest zlatnih poluga vrednih preko tri miliona dinara. Novac i zlatne poluge otkriveni su u automobilu marke "audi" stranih registarskih oznaka, kojim je putovalo dvoje stranih državljana.

U saradnji sa policijom, carinici su na prelazima Špiljani i Preševo, sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 70.000 neprijavljenih evra i šest zlatnih poluga vrednih preko tri miliona dinara, saopštila je Uprava carina.

U saopštenju se dodaje da je prekršaj na granici sa Crnom Gorom otkriven kada je za detaljan pregled izdvojen "audi" stranih registarskih oznaka, kojim je putovalo dvoje stranih državljana.

Najpre je u jednoj od putnih torbi ispod garderobe, pronađeno šest zlatnih poluga ukupne težine preko 350 grama, kaže se u saopštenju.

Ispostavilo da par kod sebe ima i 57.500 evra, koje je propustio da prijavi prilikom ulaska u Republiku Srbiju.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak novca zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Uprava carina navodi da je sličan prekršaj otkriven istog dana i na prelazu Preševo, kada je takođe na izlazu iz zemlje detaljno pregledan "audi", kojim je sam putovao 50-godišnji muškarac.

Iako je prethodno tvrdio da nema ništa za prijavljivanje, na dnu njegovog kofera sa garderobom i u džepu jakne pronađeno je ukupno 30.000 evra preko dozvoljenog limita koji se u gotovini može preneti preko granice bez prijavljivanja, zaključuje se u saopštenju.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво