Читај ми!

Vlasnik pitbulova koji su napali ženu osuđen na pet godina

Osnovni sud u Pančevu osudio je na pet godina zatvora Lj. D. iz tog grada, jer su njegova dva pitbula izujedala ženu V. J., koja je tada zadobila teške telesne povrede opasne po život.

Sud je Lj. D. izrekao i meru bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara, i produžio mu pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne, navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu.

On je osuđen za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

Ovo je prvostepena presuda na koju pravo žalbe imaju tužilaštvo i advokat okrivljenog.

Prema optužnom predlogu, Lj. D. je 5. januara u dvorišnom stanu gde živi, svoja dva psa rase pitbul terijer koji su svrstani u kategoriju "opasan pas", držao suprotno propisima, te ih nije držao u objektu iz koga psi ne mogu pobeći, niti je sa njima prošao obuku i proveru stepena socijalizacije, niti ih je vakcinisao.

Lj. D. je navedenog dana u alkoholisanom stanju izašao iz stana i pse ostavio same i bez nadzora u svom stanu koji nije zaključao, usled čega su psi izašli u dvorište kuće i u ajnforu napali V. J. koja je išla ka svom stanu, te joj zadali nekoliko ujeda od kojih je zadobila teške telesne povrede opasne po život.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво