Читај ми!

Dečak srpske nacionalnosti napadnut u Obiliću

Trinaestogodišnji dečak srpske nacionalnosti napadnut je sinoć u najvećem srpskom selu u opštini Obilić, Babin Most, saopštila je Kancelarija za KiM.

S. M. je ispred kafića napala i vređala grupa od desetak starijih mladića albanske nacionalnosti, ističe Kancelarija za KiM.

Navodi se da je slučaj prijavljen policiji, a roditelji dečaka do kasno u noć su davali iskaz u policijskoj stanici u Obiliću.

Kako se naglašava, predsednik Privremenog organa Opštine Obilić Goran Dančetović upoznat je sa slučajem i na raspolaganju je porodici dečaka za svu neophodnu pomoć i podršku.

"Napad, koji se dogodio baš na najveći pravoslavni praznik, Vaskrs, pokazuje da Srbi na Kosovu i Metohiji ne mogu bez bojazni da obeleže ni najveće praznike, već treba da strahuju za decu i njihovu bezbednost", ocenjuje se u saopštenju.

U Kancelariji za KiM smatraju da su takvi incidenti, sa očiglednom etničkom motivacijom, posledica antisrpske retorike Prištine i Aljbina Kurtina, koji generiše otvorenu mržnju prema svemu srpskom.

Kancelarija za KiM obavestiće o poslednjem napadu međunarodne predstavnike koji imaju mandat da Srbima na KiM garantuju bezbednost, zaključuje se u saopštenju.

U odvojenom incidentu sa crkve Svete Petke u opštini Vitina u nedelju ujutru skinuta je zastava sa grbom Srpske pravoslavne crkve.  

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво