Krali od države

Poreska uprava ministarstva finansija Srbije podnela je krivične prijave protiv pet osoba zaposlenih u preduzeću "Kaufman" (Kauffmann) osumnjičenih da su utajom poreza oštetili državu za više od 137 miliona dinara, saopštilo je danas to ministarstvo.

Krivične prijave podnete su protiv direktora te firme S. P. iz Beograda, pomoćnika direktora S. B. iz Smederevske Palanke, administrativnih radnika G. M. i S. J. R, oboje iz Beograda, i magacionera tog preduzeća i vlasnika STR "Leo" M. P. iz Beograda.

Oni su osumnjičeni da su izvršili krivična dela poreske utaje i ugrožavanje naplate poreza i poreske kontrole.

"S. P. je u nameri da izbegne plaćanje poreza na dodatu vrednost u prošloj godini prodao robu koju je nabavio na 'crnom tržištu' i zaradio 418.402.462,89 dinara koje nije evidentirao u poslovne knjige i tako izbegao da plati PDV od 75.312.443,32 dinara", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da S. P. nije platio i PDV od 745.183,14 dinara na manjak robe, što se smatra uzimanjem i upotrebom dobara koja su deo poslovne imovine poreskog obveznika.

S. P. je na osnovu lažnog ugovora o zajmu sa M.P. 19.9.2007. godine prisvojio više od milion dinara i izbegao plaćanje poreza po odbitku od nešto više od 246.000 dinara.

U saopštenju se navodi i da je S. P. uz pomoć M. P. učinio nedostupnim knjige preduzeća "Kaufman" za 2004. i 2005. godinu i poslovne knjige STR "Leo" za period od 15.5.2004. do 31.12.2006. i tako sakrio predmete od značaja za sprovođenje poreske kontrole.

Osumnjičeni su prijavljeni da su budžet Srbije oštetili za 137.531.404 dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво