Читај ми!

Mladića udarila struja kada se kod Vranja popeo na železnički kontejner, prevezen u bolnicu

U železničkoj stanici Ristovac kod Vranja u 18.14 časova teško je povređen mladić od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže iznad pruge, kada se popeo na jedan od železničkih kontejnera koji se nalazio na trećem staničnom koloseku.

Hitna pomoć je teško povređenog mladića sa mesta nesreće prevezla  najpre u Dom zdravlja u Vranju, da bi tokom večeri bio transportovan u KBC u Nišu, saopšteno je iz "Infrastruktura železnice Srbije".

Na mesto nesreće odmah su pored Hitne pomoći došli i pripadnici MUP-a.

Prema informacijama železničara sa terena, grupa mladića se nalazila kraj teretnih vagona koji su se nalazili u železničkoj stanici Ristovac, da bi se jedan od njih popeo na kontejner kako bi ga drug fotografisao. Tom prilikom nesrećni mladić ušao je u strujno kolo kontaktne mreže i doživeo strujni udar, dodaje se u saopštenju.

Nakon ove nesreće železnički saobraćaj na ovom delu pruge bio je u prekidu do 20.30 sati, kada je ponovo uspostavljen.

Kroz kontaktnu mrežu iznad železničke pruge prolazi struja izuzetno visokog napona od 25.000 volti.

Da bi se dogodio strujni udar zato nije potrebno da se dotakne kontaktna mreža, već je dovoljno da se uđe u strujno kolo koje može biti udaljeno i po nekoliko metara od kontaktne mreže.

"Infrastruktura železnice Srbije" žali zbog nesreće koja se dogodila ovom mladiću i ponovo apeluje i upozorava, posebno mlade, da se ne penju na vagone, jer na taj način mogu da uđu u strujno kolo iz kontaktne mreže iznad železničke pruge i tako direktno ugrožavaju svoj život, a posledice najčešće budu tragične.

 

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво