Читај ми!

Od početka godine 15 poginulih na putevima, još jedan podatak posebno zabrinjava

Od 31. decembra prošle do 9. januara ove godine otkriven je najveći broj saobraćajnih prekršaja u vreme praznika u poslednjih pet godina, a tokom decembra prošle godine u saobraćajnim udesima stradalo je 59 osoba, što je 16 više nego u istom periodu 2020. godine, saopštio je MUP. Saobraćajna policija nastaviti akciju pojačane kontrole na svim putnim pravcima.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin apelovao je na učesnike u saobraćaju, posebno mlade vozače, da poštuju saobraćajne propise i budu oprezni i odgovorni jer ćemo, kako je poručio, samo tako izbeći tragedije.

"Nemojte da dozvolite da zbog nemarnog, nesavesnog i neprimerenog ponašanja u saobraćaju trajno uništite i svoj i tuđe živote", rekao je Vulin.

Vulin je naveo da je od početka godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 15 osoba.

"Decembra prošle godine u saobraćajnim nezgodama izgubili smo 59 ljudi, od kojih je 14 mladih, samo u dve saobraćajne nezgode stradalo je sedmoro mladih koji su imali između 14 i 23 godine", rekao je Vulin.

Svi ti životi mogli su biti sačuvani samo da su poštovani saobraćajni propisi, da je vezan pojas, poštovana brzina kretanja i da nije konzumirana droga ili alkohol, napomenuo je Vulin.

Koji podatak posebno zabrinjava 

"Posebno zabrinjava podatak da je tokom akcije kontrole saobraćaja u toku praznika, u odnosu na isti period 2020. godine, broj vozača koju su isključeni zbog vožnje pod dejstvom alkohola dupliran, a da je broj onih koji su vozili pod dejstvom narkotika povećan čak četiri puta", istakao je Vulin.

Ponovio je da se zalaže za oštriju kaznenu politiku i da se svakom ko pijan i drogiran sedne za volan i izazove saobraćajnu nezgodu sudi za pokušaj ubistva.

Istakao je da će saobraćajna policija nastaviti akciju pojačane kontrole saobraćaja na svim putnim pravcima u Srbiji.

U akciji pojačane kontrole saobraćaja tokom praznika policija je otkrila ukupno 31.828 prekršaja, što je čak 84 odsto više u odnosu na praznični period prošle godine, navodi se u saopštenju.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola isključena 2.043 vozača 

Precizira se da su iz saobraćaja, zbog vožnje pod dejstvom alkohola, isključena 2.043 vozača, od kojih je 445 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama, jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Takođe, u službenim prostorijama zadržano je i 87 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajna policija sankcionisala je čak 15.574 vozača zbog prekoračenja brzine, dok je zbog nekorišćenja pojasa sankcionisano 5.367 vozača, odnosno putnika u vozilima.

Najviše prekršaja otkriveno je na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd - 3.510, na teritoriji Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici otkriveno je 2.313, a na teritoriji Policijske uprave u Novom Sadu 1.786 prekršaja, navodi se u saopštenju.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво