Popis Šarićeve imovine

Vrednost stanova, kuća, firmi i zemljišta Darka Šarića procenjuje se na nekoliko desetina miliona evra. Kako RTS saznaje, Šarićeva imovina je pod finansijskom istragom od prošle godine i sve ono za šta ne bude mogao da dokaže legalno poreklo moglo bi da mu bude oduzeto.

Paralelno sa potragom za Darkom Šarićem, osumnjičenim za organizaciju šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu, traga se i za njegovom imovinom.

Vila na Tatarskom brdu kod Novog Sada koju je koristio Darko Šarić izdvaja se po luksuzu. Bazen, košarakaški teren, najluksuzniji nameštaj, teretana i plazma televizori u svakoj prostoriji.

Spisak nekretnina u Beogradu je dug i procenjuje se da je reč o jednoj vili i sedam stanova. S druge strane, veliki deo novca Šarić je ulagao u kupovinu i otvaranje firmi po Srbiji.

Kako RTS saznaje, u tim poslovima je bio oprezan tako da se nije pojavljivao u transakcijama već je firme kupovao preko posrednika. Pretpostavlja se da je na taj način postao vlasnik preduzeća koja poseduju velike površine obradivog zemljišta.

Aktivan je i u ugostiteljstvu - u Beogradu osim splava "H2O" ima i tri restorana.

Hoteli, "of šor" kompanije...

RTS saznaje da se trenutno proverava da li Darko Šarić stoji iza prošlogodišnje kupovine novosadskih hotela "Putnik" i "Vojvodina" koji su plaćeni oko 3,5 miliona evra, ali i subotičkog "Palića".

Istraga je usmerena i ka nekoliko "of šor" kompanija jer se veruje da iza njih stoje braća Duško i Darko Šarić. Sumnja se da su mnoge transakcije išle upravo preko tih firmi.

Podgoričke "Vijesti" su objavile da je Darko Šarić uložio novac i u državnu novinsku-izdavačku kuću "Pobjeda".

U tekstu se navodi da je on sa svojim saradnicima kupio šest odsto akcija te kompanije za oko 2.000.000 evra, pa se pretpostavlja da je iza tog posla stajao neko veoma uticajan u toj državi.

Ne računajući diskoteke na primorju, mediji su objavili da Duško Šarić ima i firmu "Mat kompani" koja je prošle i pretprošle godine asfaltirala puteve u opštini Pljevlja, ali i gradila za Javno preduzeće "Čistoća" iz Pljevalja i remontovala pojedina postrojenja crnogorske "Elektroprivrede".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво