Читај ми!

Niš, hapšenja zbog sumnje na pranje novca

Četiri osobe iz Niša uhapšene su zbog sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca, dok će protiv jedne osobe biti podneta krivična prijava zbog istog krivičnog dela.

Uhapšeni su N. R. (1983), vlasnik poljoprivrednog gazdinstva, M. K. (1984) vlasnica poljoprivrednog gazdinstva, kao i Lj. R. (1960) i M. R. (1981) iz Niša, dok će protiv 38-godišnjeg muškarca biti podneta krivična prijava u redovnom postupku, saopštio je MUP.

Osumnjičeni N. R. je od decembra 2019. do 25. decembra ove godine lažno prikazao činjenice o gotovom novcu koji vodi, sumnja se, poreklo iz kriminalne delatnosti, tako što ga je integrisao u legalne tokove, otvorivši na svoje i ime M. K, kao i 40-godišnjeg muškarca poljoprivredna gazdinstva.

Otvorio je, takođe, i račune u bankama na koje je položio gotov novac u iznosu od 19.320.000 dinara, navodi se u saopštenju.

Lj. R. se sumnjiči da je pomogla N.R. da prikrije nezakonito poreklo novca, tako što je sa njim sačinila lažni ugovor o poklonu u iznosu od 335.000 dolara, koji je on stavio na svoj privatni račun u banci, dok je on sa M. R. sačinio lažni ugovor o pozajmici od 170.000 dolara, koji je takođe stavio na svoj privatni račun.

Osumnjičeni N. R, M. K, Lj. R. i M. R. su uz krivične prijave privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu, zaključuje se u saopštenju MUP-a.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво