Читај ми!

Pretreseno 19 lokacija tokom akcije "Brezovica" – zaplenjeni novac, oružje, automobili

Tokom današnje akcije kosovske policije u Štrpcu, kodnog naziva "Brezovica", pretreseno je 19 lokacija i zaplenjen novac, automobili, oružje. Uhapšeno je 10 osoba, od kojih je osam sa područja Uroševca, a dve iz Prištine.

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Šukri Jašari rekao je medijima da je u današnjoj akciji policije i tužilaštva u okviru šifrovane akcije "Brezovica" pretreseno 19 lokacija.

Naveo je da je tokom akcije zaplenjen novac, oružje i automobili i da je izvršena racija u kancelariji za katastar i urbanizam u opštini Štrpce.

"Privedeni su bivši gradonačelnik Štrpca, direktor geodezije i urbanizma i vlasnici preduzeća", rekao je Jašari.

Tužilac u ovom predmetu Rasim Maljoku preneo je medijima na albanskom da postoje sumnje da se bivši predsednik Opštine Štrpce okoristio za preko milion evra.

"Sumnje se sastoje od vrednosti koje premašuju milionske vrednosti... Bivši predsednik Opštine Štrpce osumnjičen je da je dobio preko milion evra, neke vile koje su korišćene kao poklon, automobile koji su davani na poklon za izdavanje dozvola", rekao je Maljoku.

Objasnio je da postoje sumnje o neovlašćenoj i nelegalnoj gradnji vila na Brezovici.

"Sumnja se da ima vila bez dozvole, ali je većina vila izgrađena nelegalno", rekao je Maljoku.

Maljoku je najavio da današnja akcija neće biti poslednja.

Kosovska policija je saopštila da je tokom akcije uhapšeno 10 osoba, provereno 12 lokacija i da je zaplenjena gotovina u iznosu od 61.470 evra.

Pronađeno je i oružje – vazdušna puška, četiri pištolja, dve lovačke puške, 531 metak različitog kalibra, par lisica, 21 nož, osam vozila u vrednosti od oko 300.000 evra, 13 telefona, devet laptopova, pet USB uređaja i četiri hard diska, zatim sveske i dokumenti.

Zaplenjen je i uređaj za proizvodnju kriptovaluta, saopšteno je iz policije.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво