Читај ми!

Uhapšeno osmoro osumnjičenih za krijumčarenje migranata preko granice sa Rumunijom

Osam osoba je uhapšeno zbog sumnje da su organizovali prihvat i tranzit ilegalnih migranata preko Srbije, a u cilju njihovog nedozvoljenog prelaza granice sa Rumunijom, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Uhapšeni su S.I., M.V., D.K., M.P., S..J., D.B., D. V., i Ž. Ć., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne ganice i krijumčarenje ljudi.

Članovi organizovane kriminalne grupe su u periodu od 11. juna do 4. avgusta ove godine organizovali u Vršcu i Sečnju prihvat ilegalnih migranata i njihov nedozvoljen tranzit preko Srbije, a u cilju nedozvoljenog prelaza granice sa Rumunijom za 67 ilegalna migranata neutvrđenog državljanstva.

Uhapšeni S.I. je kao organizator organizovane kriminalne grupe imao zadatak da pronađe migrante zainteresovane za ilegalno prebacivanje u zemlje zapadne Evrope, zatim da pronađe vozače koji migrante treba da prevezu od Vršačkog rita do mesta Konak, koji se nalazi u neposrednoj bilizini granice sa Rumunijom, kao i da pronađe i angažuje vodiče i da organizuje primanje novca.

Osumnjičeni taksista M. V. je imao zadatak da preuzme i smesti migrante i omogući tranzit do mesta Konak, kao i da angažuje policijskog službenika D.K. koji bi mu je "čistio put" odnosno obaveštavao M. V. o prisutnosti policijskih patrola duž rute kretanja.

Pretresi su u toku.

U saopštenju se navodi da je svim uhapšenim određeno policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво