Читај ми!

U sudu u Prištini nastavljeno ispitavanje svedoka tužilaštva u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

U Osnovnom sudu u Prištini nastavljeno je svedočenje K. B. potpredsednice GI SDP, najbliže saradnice ubijenog Olivera Ivanovića, predsednika te organizacije.

Odgovarajući je na pitanja tužioca, advokata optuženih i sudije, K. B. je kazala da joj nije bilo dozvoljeno da prisustvuje uzimanju uređaja za snimanje bezbednosnih kamera oko kancelarije GI SDP u severnom delu Kosovske Mitrovice.

"Nije mi bilo dozvoljeno da uđem, samo sam otvorila kancelariju. Ostali smo u prostoriji ispred. Molila sam da dođe stručno lice i u prisustvu advokata da pogledamo zajedno da li je nešto snimljeno. Dok sam ja to tražila oni su već uzeli uređaj. Bila su to lica u civilu, i ne znam da li su to bili policajci. Rečeno nam je da se radi o licima iz istrage", odgovorila je K. B.

Upitana o kriminalnoj grupi koja se pominje u vezi sa ubistvom, rekla je da ne zna o kojoj grupi se radi.

U unakrsnom ispitivanju, jedno od pitanja je bilo ko je pratio Olivera Ivanovića dok je išao na razgovor sa Kfor-om.

"On (O.I.) je ispraćen iz kancelarije na sastanak na Kforom. Sačekali smo ga da se vrati. Rekao je da je primetio da ga je pratilo vozilo od baze Kfora od kancelarije. Nije prepoznao osobe koje su ga pratile, ali da se radi o dve mlađe osobe", navela je svedok.

Advokat Faruk Korenica insistirao je na odgovoru na pitanje da li je ubistvo Dimitrija Janićijevića istog motiva kao i ubistvo Olivera Ivanovića, K. B. je odgovorila da "ne zna".

Suđenje će biti nastavljeno sutra, ispitivanjem D. S. i B. B. novih svedoka tužilaštva.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво