Читај ми!

Beograd, uhapšeno 13 osoba zbog sumnje da su omogućili izgradnju nelegalnih objekata

Trinaest osoba je uhapšeno zbog sumnje da su malverzacijama omogućili izgradnju nelegalnih objekata na teritoriji opštine Palilula, saopštio je MUP.

Uhapšeni su: V. Ć. (1952), odgovorna osoba GO Palilula, koji se tereti za krivično delo trgovina uticajem, građevinski inspektori M. L. (1962), osumnjičen za krivična dela trgovina uticajem u pomaganju i zloupotreba službenog položaja, Đ. R. (1959), G. P. (1969), B. C. (1959) i Z. P. (1959), osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja.

Uhapšeni su, takođe, i investitori S. H. (1981), S. S. (1970), M. B. (1951), T. D. (1973), A. V. (1959), V. Ž. (1972) i Ž. L. (1979), koji se terete za trgovinu uticajem, navodi se u saopštenju MUP-a.

Dodaje se da će krivičnom prijavom biti obuhvaćena i dve bivše odgovorne osobe GO Palilula, koje su već u pritvoru, dok se za jednim investitorom intenzivno traga.

"Odgovorna lica GO Palilula terete se da su od jula 2016. do novembra 2018. godine uzimala novac od investitora kako bi uticala na inspekcijske organe i na taj način im omogućili da nelegalno izgrade objekte na teritoriji te opštine", kaže se u saopštenju.

Osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Akciju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.   

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара