Читај ми!

Uhapšen Novopazarac koji je pokušao da ošteti spomen-ploču Aćif-efendiji

Policija je uhapsila Novopazarca P. M. koji je sinoć, u alkoholisanom stanju metalnom kantom za smeće udarao po tabli Aćifu Hadžiahmetoviću, koji je javnosti poznati kao Aćif-efendija, saznaje nezvanično RTS.

Prolaznici su sinoć, kada je N. P. (41) udarao po tabli Aćifu-efendiji, reagovali i sprečili da ne dođe do oštećenja, saznaje RTS. Došlo je i do fizičkog obračuna.

U Policijskoj upravi u Novom Pazaru protiv Novopazarca P. M.  neće biti pokrenut postupak, jer nije podneta ni krivična ni prekršajna prijava, saznaje nezvanično RTS.

Policija radi na otkrivanju svih učesnika tuče, posle čega će tužilaštvo doneti odluku da li će pokrenuti postupak protiv njih.

Aćif Hadžiahmetović, bio je političar iz Sandžaka u Kraljevini Jugoslaviji tokom međuratnog perioda i Drugog svetskog rata. Tokom međuratnog perioda bio je gradonačelnik Novog Pazara i zamenik predsednika regionalne političke partije muslimana Džemijeta.

Posle invazije Sila osovina na Jugoslaviju za vreme Aprilskog rata 1941. Hadžiahmetović je postavljen za gradonačelnika Novog Pazara.

Partizani su ga, krajem rada, streljali zbog saradnje sa okupatorom i masovnih ratnih zločina nad Srbima i ubistava mnogih Albanaca i muslimana koji su bili protiv njegove vlasti.

Bošnjačko nacionalno veće je pred Osnovnim sudom pokrenulo postupak njegove rehabilitacije, koji još nije okončan.

Kada je Bošnjačko nacionalno veće obeležavalo godinu znamenitih ličnosti iz bošnjačke istorije, u avgustu 2012. godine, on je u Ulici 28. novembra u centru Novog Pazara, na mestu gde se nekada nalazila njegova kuća, dobio spomen-ploču.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи