Читај ми!

Kamenovana kuća Stojana Vasića iz Cernice kod Gnjilana

Porodična kuća i dvorište Stojana Vasića iz Cernice kod Gnjilana kamenovana je danas u poslepodnevnim satima, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako navodi Kancelarija za KiM, Stojana Vasića se u trenutku napada nije nalazio na imanju, već se u kući nalazio njegov bratanac Ljubiša Petrović.

Ka dvorištu i objektima poletelo je više staklenih flaša i kamenica koje su napravile materijalnu štetu. Slučaj je prijavljen policiji koja je izašla i izvršila uviđaj.

"Reč je o sramotnom zastrašivanju i napadu na Srbe koji žive u Cernici i pokušaju da se oni isteraju sa svog kućnog praga. Iako su kamenice bačene u Gnjilanu, inspirator ovog huliganskog akta nalazi se u Prištini odakle se antisrpskom retorikom i politikom nekažnjavanja podstiču ovakva i slična dela protiv Srba", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Očekujemo, dodaju iz Kancelarije za KiM, da izgrednici budu uhapšeni i adekvatno sankcionisani, a da ovakva dela ne budu minimalizovana u albanskom društvu i međunarodnoj zajednici, jer svaki napad na Srbe na Kosovu i Metohiji jeste napad na naš ostanak i opstanak na vekovnim ognjištima.

Kamenovanje porodične kuće i dvorišta Stojana Vasića osudio je i ministar za zajednice i povratak i predsednik Srpske liste, Goran Rakić, koji je poručio da je to nedopustiv čin koji nanosi štetu svemu onome što radimo kako bi život Srba na KiM učinili boljim i sigurnijim.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво