Читај ми!

Kancelarija za KiM: Sramna presuda Zoranu Đokiću

Odluka takozvanog Apelacionog suda u Prištini da potvrdi presudu Srbinu iz Peći Zoranu Đokiću od 12 godina zatvora za navodni ratni zločin, pokazuje svu ostrašćenost i jednostranost sudskih instanci u Prištini, saopštila je Kancelarija za KiM.

U saopštenju se navodi da je o toj "sramnoj presudi Đokićev branilac, koga je angažovala Kancelarija za KiM, obavešten iz medija, te da nije dobio pisanu odluku, što je nedopustivo".

"I iz ovoga proizilazi da se presude Srbima donose prema etničkom ključu i svrha im je da se kriminalizuje čitav jedan narod i napravi veštački balans sa zločinima takozvane OVK, čijim se liderima sudi u Hagu", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će Đokićev advokat iskoristiti mogućnost vanrednog pravnog leka i podneće zahtev za zaštitu zakonitosti, jer su Đokiću i tokom samog procesa povređena brojna prava, a tokom suđenja nijedan svedok ga nije prepoznao kao izvršioca.

"Ovakvim drakonskim kaznama pokušava se, ne samo da se Srbi oglase zločincima, već i da se svaki potencijalni povratnik odvrati od dolaska na Kosovo i Metohiju i iskoristi svoja prava", ističe se u saopštenju.

Zaključuje se da će Kancelarija nastaviti da "svim raspoloživim diplomatskim i pravnim sredstvima pruža pomoć i podršku svim Srbima kojima se sudi pred sudskim instancama u Prištini i to samo zato što nose srpsko ime i prezime, uključujući i slučaj Zorana Đokića". 

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво