Читај ми!

Više od 100 krivičnih prijava zbog krađe metala u Ziđinu

Kompanija Ziđin podnela je više od 100 krivičnih prijava protiv N. N. lica zbog krađe imovine. Apeluje na nadležne da se ubrza procesuiranje i da se pljačkaši kazne.

Do sada je "Srbija Ziđin Koper" podnela više od 100 krivičnih prijava, a u toku je i procedura za najnoviju krivičnu prijavu zbog krađe dve tone sekundarnog bakra iz pogona drobljenja u Borskoj flotaciji, vrednog oko 1,7 miliona dinara, saopšteno je iz te kompanije.

Dodaju i da su pripadnici njihovog obezbeđenja pojedine krađe uspeli da osujete. 

"Roba koju su lopovi prošle sedmice pokušali da ukradu, ali su u tome sprečeni, vredi više od 800.000 dinara i reč je o bakarnoj šljaci i bakarnim odlivcima", piše u saopštenju.

Ističe se i da napadi na imovinu ove kompanije traju već dugo ali da je situacija u oktobru postala više nego alarmantna, te da ne prođe ni jedan dan a da se zaposleni i obezbeđenje ne susretnu "oči u oči" sa lopovima.

Službe obezbeđenja evidentirale su 395 osoba koje su prošle nedelje čak 38 puta ušle u krug kompanije, a ipak su samo četiri lica predata policiji i protiv njih će se voditi dalja istraga, navodi Ziđin.

Poručuju da je važno da pravosudni organi, na osnovu dokaza koje su prikupile kompanija i firma koja se bavi fizičko-tehničkim obezbeđenjem, ubrzaju pregled, vođenje i procesuiranje ovih slučajeva i kazne krivce.

"Nezvanično, u gradu postoje tri mesta za otkup sekundarnih sirovina, a javna je tajna da se čak 90 odsto ukradene 'robe' kroz skrap ponovo vrati u borsku topionicu na preradu. Zbog toga je neizostavno potrebno da se propisi oko nabavke, distribucije i otkupa sekundarnih sirovina usaglase sa potrebama privrede", ističe ova kompanija.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво