Читај ми!

Optužni predlog protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a

Podnet optužni predlog protiv Gorana Papića, bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala. Papiću se na teret stavlja krivično delo trgovina uticajem.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Gorana Papića zbog sumnje da je u aprilu 2020. godine, mimo procedura, urgirao da se Marku Miljkoviću, sada osumnjičenom za organizovanje kriminalne grupe, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Optužnim predlogom Posebnog odeljenja za suzbijanja korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Papiću se na teret stavlja krivično delo trgovina uticajem, precizirala je za Tanjug portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

Za ovo krivično delo zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

U optužnom aktu, kako je navela, Rakočević predloženo je izricanje krivične sankcije u skladu sa zakonom i izricanje mere bezbednosti zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

Optužni predlog je dostavljen Višem sudu u Beogradu, koji će da zakaže početak glavnog pretresa (suđenje) pošto utvrdi formalnu ipstavnog optužnog akta.

Papić je uhapšen 9. marta, a pritvor mu je ukinut 29. aprila i sada se brani sa slobode.

Papić je na saslušanju kod tužioca negirao izvršenje krivičnog dela.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво