Читај ми!

Uhapšen osumnjičeni za gaženje muškarca u Ulici kneza Miloša

Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva uhapšen je U. V. zbog sumnje da je u noći između petka i subote svojim vozilom pregazio muškarca od 60 godina u Ulici kneza Miloša, čije je telo posle vukao taksi do ugla Kosovske i Takovske ulice.

Zbog ovog slučaja za vikend je bio priveden vozač taksija, čije vozilo je vuklo telo, koji je tvrdio da nije osetio nikakav otpor.

U centru Beograda u Takovskoj ulici u subotu ujutru policija je pronašla telo muškarca na kolovozu.

Dvadesetosmogodišnji U. V. će sutra biti saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, saopštilo je tužilaštvo.

Vozač taksi vozila u Ulici kneza Miloša kod kućnog broja 74 prešao je vozilom preko tela muškarca, čiji identitet još nije utvrđen, koje se nalazilo na kolovozu, a zatim ga vukao pod vozilom sve do Takovske, gde je preko puta kućnog broja 3 udareni muškarac ostalo da leži u desnoj kolovoznoj traci, dok je vozač nastavio dalje i napustio lice mesta.

Preliminarni rezultati obdukcije su pokazali da na telu oštećenog, sada pokojnog, ima delova sitnog stakla.

Kako na taksi vozilu taksiste M. T. nije bilo nikakvih oštećenja, ni na farovima ni na šoferšajbni, inspektori UKP Trećeg odeljenja PU za Grad Beograd su, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, pribavili nove video-zapise sa saobraćajnih kamera i ponovo pregledali sve snimke i utvrdili da je u Ulici kneza Miloša u blizini kućnog broja 70 došlo do kontakta vozila marke "polo" i oštećenog dok je prelazio kolovoz.

Folksvagenov polo, koji se kretao iz Ulice kralja Milana ka Mostarskoj petlji udario je pešaka prednjom levom stranom da bi potom vozač napustio lice mesta na taj način što je ušao u jednosmernu Višegradsku, u kontra smeru, zatim u Sarajevsku, te se udaljio ka Pančevu.

U dokaznom postupku tužilaštvo će, pored obdukcionog nalaza za preminulog, narediti i sudsko-medicinsko veštačenje radi utvrđivanja od kojih je povreda kod oštećenog nastupila smrt, nakon čega će narediti i tehničko veštačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima se odigrala saobraćajna nesreća i prikupiti sva obaveštenja i druge dokaze, te će doneti konačnu odluku.

U trenutku kada su ga očevici pronašli, muškarac je još davao znake života. Sumnja se da je reč o beskućniku, jer kod sebe nije imao nikakva dokumenta i bio je neuhranjen.  

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво