Читај ми!

Preinačena presuda, Mićović oslobođen optužbe da je objavljivanjem "umrlice" ugrozio bezbednost predsednika

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Radoša Mićovića optužbi da je ugrozio sigurnost predsednika Republike 26. jula 2019. godine, jer je u Banji Koviljači na svom Fejbuk profilu objavio predsednikovu umrlicu.

Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda Višeg suda kojom je Mićović bio proglašen krivim i osuđen na uslovnu kaznu zatvora od godinu dana s rokom provere od četiri godine, objavio je danas Apelacioni sud.

Mićoviću se sudilo jer je sa svog kućnog računara na društvenoj mreži Fejsbuk, sa svog korisničkog profila, objavio umrlicu predsednika Vučića, uz poruku:"Umro je naš Vučić, Dragi naš Vučiću, neka te anđeli večno čuvaju u sumpornom jezeru, Ožalošćeni: Mi mudri i pametni SNS sendvičari iz Centralne ljubavne uprave".

Nakon ove objave su prema optužnici, pripadnici Uprave Vojne policije koji su angažovani na neposrednoj fizičkog zaštiti i obezbeđenju predsednika Republike podigli mere bezbednosti zaštite na najviši nivo.

Međutim, prema stavu Apelacionog suda, osnovano se žalbom branioca okrivljenog ukazuje da nije na nesumnjiv način utvrđeno da je okrivljeni izvršio krivično delo, jer nije nesumnjivo utvrđeno da je kod predsednika izazvan strah za život ili telo, lična nesigurnost, a što je za postojanje ovog krivičnog dela neophodno, napomenuo je sud.

Ističe da je o intenzitetu ugroženosti kao i težini pretnje koja je podobna da izazove strah, bilo neophodno da se izjasni oštećeni Vučić, a ne lice koje vrši njegovo obezbeđenje.

Imajući u vidu da javni tužilac nije predložio da se ispita oštećeni, već su u toku dokaznog postupka ispitivana lica koja su postavljena za rukovodioce njegovog obezbeđenja na okolnost da li mu je ugrožena sigurnost,

Apelacioni sud je smatrao da u toku postupka nije dokazano da je okrivljeni izvršio ovo krivično delo, zbog čega je prvostepena presuda preinačena u oslobađajuću.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво