Читај ми!

Glumac Branislav Vidaković pravosnažno osuđen na 100.000 dinara kazne za nedozvoljeno držanje droge

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na novčanu kaznu od 100.000 dinara glumca Branislava Vidakovića zbog nedozvoljenog držanja 4,93 grama heroina ličnu upotrebu koji mu je presudom oduzet.

Ilija Marković koji je sa Branislavom Vidakovićem bio u vozilu u trenutku hapšenja u julu prošle godine pravosnažno je osuđen na godni i po dana zatvora zbog neovlašćene preprodaje heroina i i oduzeto mu je 38,34 grama heroina, tri mobilna telefona i dve digitalne vagice.

Ovom odlukom koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog suda, potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu od 16. aprila ove godine.

Marković je osuđen jer je 17. jula 2020. godine, u stanu i drugim prostorijama neovlašćeno radi prodaje držao 38,34 grama heroina, a Vidaković pomentu količinu radi lične upotrebe.

U presudi se navodi da su policijski službenici ispred stana prišli vozilu u kome su se nalazili Marković, na mestu vozača, i Vidaković, na mestu suvozača i pokazali službene legitimacije pokušavajući da zaustave vozilo glasno uzvikujući - stoj policija.

Međutim Marković je vozilom krenuo naglo unazad u nameri da pobegne i nakon par metara udario u drugo vozilo, nakon čega se zaustavio i nije hteo da izađe iz vozila, pa je policijski službenik je prišao vozilu i šakom razbio prozor.

Kod Markovića su u hirurškoj maski koju je nosio na licu pronađene dve PVC kesice sa heroinom. U garaži koju je koristio Marković, u rerni šporeta pronađena jedna konzerva u kojoj se nalazilo 8 PVC paketića sa heroinom, a u samoj kućii dve digitalne vagice za precizno merenje sa tragovima heroina.

Na početku suđenja u februaru Vidaković je za sebe tvrdio da je već godinama na heroinu, negirajući sve prethodne Markovićeve navode - da je on (Vidaković) prodavao drogu, a da ga je Marković samo vozio i da mu je za to bilo plaćeno.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво