Читај ми!

Obijena kuća porodice Grković u Orahovcu

Porodična kuća penzionera Nebojše Grkovića iz Orahovca obijena je tokom jučerašnjeg dana, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, do napada je došlo dok se Nebojša sa suprugom nalazio na lekarskim pregledima i vakcinaciji van Orahovca, a po povratku je zatekao ispreturanu kuću i razbacane stvari.

Dodaje se da se njegova kuća nalazi tik uz albanski deo Orahovca i Grkovići, kao i njihove komšije, više puta do sada su bili meta raznih provokacija, a sada i konkretnog incidenta.

"Ovo je drugi napad u Orahovcu za svega dva dana, što može da ukazuje da je po sredi organizovana akcija zastrašivanja srpskog življa u ovoj sredini", ističu iz Kancelarije za KiM.

Ističe se da se ovaj incident ne sme posmatrati izolovano, već u kontekstu pritisaka na preostale Srbe u Orahovcu da ovde nisu dobrodošli i da im se ugrožava egzistencija.

"S obzirom na to da na putu koji vodi ka kući Grkovića postoje sigurnosne kamere, očekujemo da počinioci u najkraćem vremenu budu otkriveni i privedeni pravdi", navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво