Читај ми!

Uhapšeni zbog sumnje da su do Nemačke vozili migrante za deset hiljada evra

Petorica muškaraca uhapšena su zbog sumnje da su, za naknadu od 6.000 do 10.000 evra po grupi od tri osobe, prokrijumčarili najmanje petnaestoro migranata do Austrije i Nemačke.

U saopštenju MUP-a se navodi da su nakon višemesečne istrage, na teritoriji Novog Sada, Zrenjanina, Vladičinog Hana i Aranđelovca uhapšeni državljani Srbije I. Z. (1981), za koga se sumnja da je organizator kriminalne grupe, K. A. (1986), M. D. (1979), S. N. (1985) i D. M. (1989).

I. Z. je, kako se sumnja, na teritoriji Novog Sada i Vrbasa organizovao prihvat ilegalnih migranata, njihov smeštaj i skrivanje u tovarnim delovima kamiona, nakon čega su ih prevozili u Hrvatsku, izbegavajući graničnu kontrolu.

Terete se da su od 15. februara do 2. jula ove godine prevozili migrante preko teritorije Srbije, nedozvoljeno prelazili granicu sa Hrvatskom, i potom organizovali dalji transport do Austrije i Nemačke. 

MUP napominje da su članovi organizovane kriminalne grupe novac međusobno delili u zavisnosti od uloga koje su imali u krijumčarenju ilegalnih migranata.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje su osumnjičeni koristili, policija je pronašla 14 telefona, oko 1.850 evra i dva automobila.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Akcija hapšenja obavljena je u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i pripadnicima nemačke policije.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво