Читај ми!

Golfer pokušao da prošvercuje Van Goga

Carinici su, u saradnji sa policijom, na izlazu prelaza Batrovci sprečili pokušaj krijumčarenja nekoliko umetničkih slika, među kojima su se našle i dve potisane imenima čuvenih slikara Vinsenta van Goga i Pjera Bonara, saopštila je Uprava carina.

Da li je reč o kopijama ili originalima biće predmet dalje istrage ali je važno da su, zahvaljujući radu graničnih službi, te slike sada zadržane dok se ne utvrdi njihova autentičnost i poreklo, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je slučaj otkriven kada je na red za redovnu izlaznu kontrolu pristigao "reno tvingo" slovenačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 70-godišnji državljanin Slovenije.

Putnik je tvrdio da nema ništa da prijavi i da nosi samo štapove za golf, jer je u Srbiji boravio zbog golf turnira na kome je učestvovao.

Detaljnim pregledom vozila, međutim, utvrđeno je da se ispod suvozačkog sedišta nalazi torba sa pet neprijavljenih umetničkih slika.

Na tri slike nije bilo podataka o autoru – ulje na platnu sa motivom vetrenjače, akvarel sa motivom ženskog lika i grafitna olovka sa motivom muzičkog instrumenta, kaže se u saopštenje.

Dve slike su, međutim, nosile potpise poznatih autora – jedna je rađena pastelnim bojama sa motivom šume i potpisom Van Goga, a druga je akvarel sa motivom muške figure i potpisom Bonar.

Neprijavljene slike i putnik u čijem su automobilu juče otkrivene, predati su policiji u dalju nadležnost, zaključuje Uprava carina.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво