Читај ми!

Tužilaštvo traži pritvor za vozača koji se tereti da je na Karaburmi udario decu pa pobegao

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor vozaču koji se tereti da je u nedelju uveče na Karaburmi svojim automobilom udario i teško povredio dvoje dece na pešačkom prelazu, pa pobegao.

L. G. je saslušan, a nakon toga tužilaštvo je zatražilo da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, budući da je napustio lice mesta, da se nije sam prijavio nakon nezgode već ga je pronašla policija, kao i zbog toga što nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, a adresa prebivališta mu je pasivizirana.

Pritvor je zatražen i zbog postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom periodu ponoviti krivično delo, s obzirom na to da je više puta osuđivan i to dva puta zbog istovrsnog krivičnog dela.

Osumnjičenom L. G. se na teret stavljaju dva krivična dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Krivičnom prijavom mu je stavljeno na teret da je 18. jula, oko 20.15, upravljajući putničkim vozilom, u Ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu, kada je vozilom udario i oborio tri pešaka koji su kolovoz prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.

U nezgodi su deca S. B. (10) i L. B. (5), koji su prelazili ulicu u pratnji oca, zadobila teške telesne povrede, dok je otac M. B. zadobio, za sada, lake telesne povrede.

U nastavku postupka tužilaštvo će ispitati i oštećene i svedoke, odrediti medicinsko veštačenje kako bi se utvrdio stepen povreda koje su zadobili oštećeni, kao i saobraćajno tehničko veštačenje radi utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nezgoda.  

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво