Читај ми!

Urušio se još jedan deo zgrade na Vračaru

Drugi sprat zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, pored koje se nalazi gradilište, urušio se danas.

Dve ulice u blizini zgrade na Vračaru zatvorene su zbog bezbednosti. Vidovdanska ulica je blokirana, ne propuštaju se ni pešaci. Tu su građevinski inspektori, Komunalna policija i Policija koja 24 sata obezbeđuje ulicu.

Reporter RTS-a javlja da je ostao da visi gornji sprat zgrade. Sada se čekaju nalazi stručnjaka i uputstva – da li uopšte može da se uđe u zgradu, kako bi stanari pokupili nešto od stvari.

Tri porodice se nalaze u hotelu "Slavija", a dve u privatnom smeštaju. Skupština Grada i Opština Vračar za njih će iznajmiti stanove o svom trošku dok ne dobiju novu zgradu. I sutra će imati sastanak sa predstavnicima Grada i izjasniti se za koju su varijantu.

Druga strana zgrade deluje prilično stabilno, ali da li je to tako mogu da kažu samo stručnjaci, javlja reporter RTS-a.

Urušena zgrada u Vidovdanskoj ulici je iz 1939. godine. Temelj je sada potpuno razbijen. U Vidovdanskoj ulici su uglavnom nove zgrade i samo tri stare kuće. 

Jedan deo zgrade u Vidovdanskoj ulici, pored koje se već oko mesec dana kopa temelj za novi stambeni objekat, urušio se u petak.

Svi stanari su evakuisani i nije bilo povređenih.

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, inspekcija i policija izvršili su uviđaj i saslušali odgovorna lica – izvođača radova na gradilištu, kao i investitore objekta, koji su fizička lica.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво