Optužnica zbog ubistva Tatona

Protiv okrivljenih za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona Više tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu. Predloženo da se dvojici osumnjičenih koji su u bekstvu sudi u odsustvu.

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv okrivljenih za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona (28) za krivično delo teškog ubistva i predložilo da im se produži pritvor, a da se dvojici u bekstvu sudi u odsustvu.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić rekao je agenciji Beta da je 14 osoba okrivljeno da su, kao saizvršioci, počinili krivično delo teškog ubistva jer su 17. septembra 2009. godine u ulici Obilićev venac "u stanju uračunljivosti, svesni svog dela i njegove protivpravnosti, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišili života francuskog državljanina Brisa Tatona".

Optužnica je podignuta i protiv Vladimira Boškovića zbog krivičnog dela pomoći izvršiocima posle počinjenog teškog ubistva i on se brani sa slobode, rekao je Zorić.

U bekstvu su optuženi Đorđe Prelić i Dejan Puzikaća i tužilaštvo je predložilo da im se sudi u odsustvu, a da se svima koji se već nalaze u pritovoru, pritvor produži.

Osim Prelića i Puzigaće okrivljeni su: Stepa Petrović, Stefan Veličković, Milan Tarlać, Dragan Tomasović, Jovan Karbić, Bojan Matijević, Milan Vujović, Ivan Grković, Vladan Suvajac, Ljubomir Marković, Branimir Četnik i Dejan Stanković.

Za Prelićem i Puzigaćom raspisane su poternice.

Taton je teško povređen u napadu navijača 17. septembra prošle godine, u bašti kafića "Ajriš pab" na Obilićevom vencu.

Tatona su huligani pretukli bejzbol palicama, šipkama i bakljama uoči utakmice Partizan-Tuluz. Posle 12 dana Taton je umro u Urgentnom centru.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво