Читај ми!

Urušila se zgrada na Vračaru, evakuisani stanari, nema povređenih

U Vidovdanskoj ulici 2 A na Vračaru urušila se zgrada, potvrđeno je RTS-u. Svi stanari su evakuisani i niko nije povređen.

Zgrada sa sedam stanova i desetak stanara u Vidovdanskoj ulici u Beogradu urušila se oko 11 sati, saznaje RTS od stanara zgrade. Svi su evakuisani i na bezbednom mestu su.

U MUP-u je RTS-u potvrđeno da su svi stanari na bezbednom i da su evakuisani, kao i da nema povređenih.

Stanari veruju da se zgrada, koja je stara i nema temelj, urušila zbog radova na gradilištu u blizini, gde se već oko mesec dana kopa temelj za stambeni objekat.  

Stanari sa kojima je RTS kontaktirao kažu da već duže vreme upozoravaju na opasnost od urušavanja zgrade jer su prethodnih dana pucale pločice i zidovi.

Kako nam je rečeno, zgrada nije potpuno srušena, već deo stana u prizemlju, ali iz bezbednosnih razloga svi stanari koji su se zatekli u stanovima su evakuisani. 

Tri porodice smeštene su u hotel "Slavija", a dve su u privatnom smeštaju.

Sekretarijat za inspekcijke poslove je izvršio hitan inspekcijski nadzor nad gradilištem i tom prilikom utvrđeno je da izvođač radova nije izveo obezbeđenje temeljne jame.

Doneto je rešenje o zabrani korišćenja urušenog objekta, a u toku je donošenje rešenja kojim će investitorima i izvođaču radova biti naređena hitna obustava svih radova, osim radova na obezbeđenju temeljne jame.

Evakuisani stanari na bezbednom, sutra podnošenje krivične prijave

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je za Tanjug najavio da će sutra biti podnete krivične prijave protiv odgovornih za urušavanje zgrade.

Dok se zgrada ne sanira, za stanare će u međuvremenu biti iznajmljeni stanovi što će, kako kaže, morati da plati investitor. 

Građevinska inspekcija će utvrditi ko je odgovoran za urušavanje zgrade, kazao je Vesić i dodao da je uzrok urušavanju to što su, navodi Vesić kopali jamu.

"Očigledno investitor koji je počeo da gradi zgradu pored urušene nije dobro uradio zaštitu, odnosno nije imao dobar projekat statike", dodao je Vesić.

Dok se zgrada ne sanira, za stanare će u međuvremeno biti iznajmljeni stanovi što će, kako kaže, morati da plati investitor.

Dodao je da se još uvek ne zna tačno ko je investitor koji je započeo radove pored urušene zgrade.

U međuvremenu je, kako kaže, izgleda podnet zahtev za promenu vlasništva.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво