Читај ми!

Rebić saslušan u istrazi protiv Papića

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, nakon dva i po sata, završeno je saslušanje direktora policije Vladimira Rebića u okviru istrage koja se vodi protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Gorana Papića.

Vladimira Rebića je tužilaštvo ispitalo kao svedoka kojeg je predložila Papićeva odbrana.

On je u tužilaštvo ušao i iz njega izašao na sporedni ulaz, kroz garažu Palate pravde, tako da novinari koji su ga čekali ispred nisu mogli da ga snime.

 

 Svedočenje u istraz

i je zatvoreno za javnost, a saslušanju direktora policije prisustvovao je Papićev branilac Branislav Tapušković.

Tapušković je novinarima rekao da je nakon svedočenja Rebića utvrđeno da njegov branjenik nije izvršio delo za koje se tereti, odnosno da nije urgirao da se vrati privremeno zaplenjeno blindirano vozilo kriminalcu Marku Miljkoviću u aprilu 2020. godine.

"Nakon iskaza Rebića jasno je da Papić nije mogao da naredi vraćanje vozila. To su uradili (sada bivši načelnik Uprave kriminalističke policije) Milenko Munižaba i (načelnik Drugog odeljenja UPK Beograd) Zoran Kovačević", precizirao je Tapušković u izjavi za medije ispred Palate pravde.

Tapušković je napomenuo da je saslušanjem Rebića završena istraga protiv Papića i da očekuje da će tužilaštvo u narednom periodu doneti odluku o optužnom predlogu.

Papića tužilaštvo sumnjiči za krivično delo trgovina uticajem, jer je, kako sumnja, u aprilu 2020. godine, mimo procedura, urgirao da se Marku Miljkoviću, sada osumnjičenom za organizovanje kriminalne grupe, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Krajem aprila, u istrazi protiv Papića svedočio je i bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović (sada ministar odbrane).

Papić je na saslušanju kod tužioca negirao izvršenje krivičnog dela.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u martu je hapšenjem Papića započelo sprovođenje dokaznih radnji u skraćenom postupku koji se vodi protiv Papića za krivično delo trgovina uticajem, za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Papiću je ukinut pritvor 29. aprila i sada se brani sa slobode.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao je od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću, koji je, inače, zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom kao organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za pet ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmice...

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво