Читај ми!

Priznao zlostavljanje maloletnog sina svoje devojke, osuđen na devet meseci kućnog zatvora

Mirsad M. priznao je krivicu za zlostavljenje i mučenje osmogodišnjeg dečaka, sa čijom je majkom živeo na Vračaru.

On je sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu danas zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela zlostavljanje i mučenje za kaznu od devet meseci kućnog zatvora.

Sporazum je prosleđen sudu na potvrđivanje, dok je protiv dečakove majke u sprovođenje dokaznih radnji za krivična dela nepružanje pomoći i krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Tužilaštvo je napomenulo da je u Mirsadovom slučaju reč o krivičnom delu zlostavljanje i mučenje, a ne nasilje u porodici jer se on i dečak ne mogu smatrati članovima porodice u smislu zakona, budući da nisu živeli u zajednici.

U saopštenju tužilaštva se podseća da je maloletni dečak - oštećeni, sam obavestio policijske službenike Policijske uprave Beograd o maltretiranju od strane očuha i majke, 15. juna, nakon čega im je bilo određeno je zadržavanje u trajanju do 48 časova.

Nakon saslušanja osumnjičenih Mirsada i Katarine, koji su u potpunosti negirali izvršenje krivičnih dela, na predlog postupajućeg zamenika javnog tužioca, Prvi osnovni sud u Beogradu im je odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

Majka dečaka je u međuvremenu puštena da se brani sa slobode.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво