Читај ми!

Ukinut pritvor optuženima za nasilje u Beton hali

Prvi osnovni sud u Beogradu ukinuo je pritvor desetorici optuženih za nasilničko ponašanje i nerede koje su izazvali 22. maja uveče u Beton hali, nakon proslave šampionske titule FK Crvena zvezda na Savskom šetalištu.

Sud im je pritvor ukinuo, pošto je prestao da postoji razlog zbog kojih im je pritvor bio određen, a to je da ne bi uticali na svedoke tokom istražnog postupka, precizirala je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Što se tiče predloga tužilaštva da im se pritvor produži da ne bi ponovili krivično delo u kratkom roku, krivično vanpretresno veće suda je zaključilo da taj razlog ne stoji, dodala je Stankovićeva.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu u četvrtak optužni predlog protiv ove desetorice kojim ih tereti za krivično delo nasilničko ponašanje.

Optužnim predlogom tužilaštvo traži da se svi proglase krivima i da sud osudi V. J. na kaznu od godinu i po dana zatvora, a U. S., N. N., J. V., M. P., J. P., S. P., F. M., N. R., I. Š. na godinu dana zatvora.

Oni su optuženi jer su u grupi i zajedno sa više NN lica, 22. maja, nakon proslave šampionske titule FK Crvena zvezda kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, ušli u baštu restorana "Lafayt" u kome se nalazilo oko 400 gostiju, oko 250 u samoj bašti, gde su drskim i bezobzirnim ponašanjem izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana", navodi tužilaštvo.

Tu su, kako dodaje tužilaštvo, uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i razbijali ih o pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, što su činili i u pravcu gostiju i zaposlenih, usled čega je nastao metež među gostima koji su u strahu napuštali baštu, plašeći se za svoju bezbednost. Neki od njih su bili povređeni, sa posekotinama.

Neposredno nakon ovog događaja, policija je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsila 109 punoletnih osoba koja su pravila nerede na Savskom šetalištu. Desetoro, čiji su inicijali navedeni, optuženo je za krivično delo, a protiv njih 99 pokrenuti su prekršajni postupci zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.    

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи