Читај ми!

Završeno saslušanje Jovičića, čeka se odluka o pritvoru

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor predsedniku beogradske opštine Palilula Aleksandru Jovičiću, kao i za još sedmoro osumnjičenih u vezi sa nelegalnom gradnjom na toj opštini. Odluku o pritvoru doneće sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

Jovičić i osumnjičeni su prethodno saslušani u Tužilaštvu, gde su od 9 sati jutros detaljno iznosili svoju odbranu, jedan po jedan.

Odluka o određivanju pritvora još nije dostavljena Tužilaštvu. 

Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Gradskoj opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Jovičić se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja, uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili da inspekcijski organa GO Palilula zaštite od rušenja njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su ih, nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija uneli neistinite podatke o objektima, prosledili na ozakonjenje, rekao je za RTS ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво