Читај ми!

Uhapšena osumnjičena za nadrilekarstvo, 11 osoba oštećeno

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšena je O. M. koja se tereti za nadrilekarstvo.

O. M., koju je prijavilo Udruženje interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije, SESIAM, za sada se sumnjiči za neovlašćeno pružanje medicinskih usluga iz oblasti estetike, što je izazvalo zdravstvene probleme kod 11 osoba koje su se javile policiji.

Tereti se za teško delo protiv zdravlja ljudi, nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, kao i za neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, i u roku od 48 časova biće saslušana, saopšteno je iz Tužilaštva.

Tužilaštvo je nakon prijava i provera u Ministarstvu zdravlja, izvršilo dodatne provere, nakon čega je utvrđeno da se, za sada, 11 oštećenih javilo policiji, kojima je osumnjičena, neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike, izazvala zdravstvene probleme i postoje indicije da je kod određenih oosoba, uz telesne povrede, zdravlje teško narušeno.

Naglašava se da je utvrđeno i da je osumnjičena u dužem periodu u Medicinsko-estetskom centru "Tayas" u Beogradu, u Driničkoj ulici, pružala navedene usluge bez odobrenja, odnosno, licence Ministarstva zdravlja, suprotno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti i pravilnicima koji uređuju obavljanje te vrste usluga.

Nakon saslušanja osumnjičene, u zavisnosti od iznete odbrane, Tužilaštvo će odlučiti da li će tražiti da se O. M. odredi pritvor.

Takođe, ispitaće sve oštećene i svedoke, narediti veštačenje telesnih povreda oštećenih i, po potrebi, preduzeti druge neophodne dokazne radnje radi donošenja odluke, kažu iz Tužilaštva.

Prošle sedmice uhašeni su S. K. i njegova majka zbog sličnih optužbi pacijenata, zbog sumnje da su se bavili nadrilekarstvom i ugrozili zdravlje ljudi.

Njima je na zahtev Prvog osnovnog javnog tužilaštva sud odredio pritvor.  

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво