Читај ми!

Četvrti put odložena završnica za Potočare, na molbu odbrane

Završnica suđenja dvojici policajaca, osumnjičenih za odavanje službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima, u julu 2015. godine kada je bio napadnut, ponovo je danas, četvrti put zaredom, odložena u Višem sudu u Beogradu.

Kako saznaje Tanjug, do odlaganja je došlo na zahtev branioca po službenoj dužnosti optuženog Mladena Trbovića, koji je tražio dodatno vreme za upoznavanje sa predmetom.

Advokat po službenoj dužnosti Trboviću je postavljen na njegov zahtev jer je na prošlom suđenju u aprilu otkazao punomoćje svim svojim braniocima.

Drugi optuženi u ovom postupku je Milan Dumanović, a obojicu je na početku suđenja zastupalo po pet advokata.

Suđenje je odloženo za 16. jul.

Ovaj postupak je, inače, zatvoren za javnost zbog zaštite "nacionalne bezbednosti i opravdanog interesa u demokratskom društvu", odnosno radi čuvanja tajnosti podataka koji predstavljaju službenu tajnu.

Nakon završnih reči, sud će zakazati objavu prvostepene presude, koja će biti javno objavljena.

Javno se objavljuje samo izreka presude bez obrazloženja, takođe zbog zaštite tajnosti podataka.

Dumanoviću i Trboviću sudi se zbog optužbi da su izvršili krivično delo "odavanje službene tajne", odnosno, zato što su u izjavama medijima odali tajne podatke u vezi sa svojim radom u Potočarima.

Bili su uhapšeni 31. decembra 2016, a 7. februara su pušteni da se brane sa slobode.

Detalji optužnice nisu javno saopšteni, a prema pisanju nekih medija, sumnja se da su Trbović i Dumanović u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na tadašnjeg srpskog premijera.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво