Читај ми!

Tepićeva posle iskaza u jagodinskoj policiji: Ima sedam svedoka i žrtava

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić prenela je novinarima da je policiji rekla sve o svojim saznanjima koja se tiču, navodnog, podvođenja devojaka i žena u Jagodini u organizaciji predsednika Skupštine Opštine u tom gradu Dragana Markovića Palme, ali da nije htela da otkrije njihov identitet jer ne želi da ih dovede u opasnost.

"Stavila sam se na raspolaganje tužilaštvu, da kada potpiše posebnu zaštitu i dodeli status 'posebno zaštićenog svedoka' svim svedocima i žrtvama, u tom momentu ja ću se uključiti i biću na raspolaganju 24 časa dnevno sa svim žrtvama i svedocima, a sada ih je najmanje sedam", rekla je Marinika Tepić novinarima nakon informativnog razgovora u Policijskoj upravi u Jagodini.

Istakla je da su "neke od žrtava zaposlene u javnim preduzećima, ali ne sve".

Ona je istakla da jagodinskoj policiji nije smela da otkrije identitet tih ljudi i podsetila da su, kako kaže, i u samom tužilaštvu "'priznali' da nemaju poverenja u vođenje postupka u Jagodini, te da su delegirali predmet u Više javno tužilaštvo u Kraljevu".

Pored toga, kako je navela, "Palma nije trepnuo danima i non stop traga za svedocima i pokušava da ih diskredituje i da zastraši svakog ko bi pokušao da svedoči bilo kao očevidac bilo kao žrtva".

"Ja neću da mu dam na tacni to zadovoljstvo", navela je Tepićeva.

"Bez obezbeđivanja zaštite i žrtava i svedoka, ja ne mogu da dovodim u rizik bilo koga od svedoka i bilo koju od žrtava. Da sam danas iznela imena njihova ovde u jagodinskoj policiji to ovde jasno piše ja sam sigurna da bi do večeras njihova imena bila na stolu ili u telefonu Dragana Markovića Palme. Pozvala sam se na članove 103 i 104 zakonika o krivičnom postupku koji decidno kažu da tužilac i sada je sve na njemu ima prava da obezbedi status posebno osetljivog svedoka".

Tepićeva tvrdi da bi tužilac mogao njih da saslušava video-linkom, skajpom ili da od njih kod kuće uzme iskaz.

Kao još jedan razlog neotkrivanja identiteta žrtava, Tepićeva je navela to što su, nakon njenih tvrdnji o Markovićevim radnjama, protiv nje 393 osobe podnele prijave.

Navela je da i su" Markovićeva sekretarica i njegove bliske saradnice iz Opštine Jagodina uključene u organizovanje kontakata između devojaka i korisnika usluga".

Tepićeva je nešto manje od dva sata bila na informativnom razgovoru u policiji koji se obavlja po zahtevu tužilaštva za prikupljanje obaveštenja i informacija u vezi s tim tvrdnjama.

Inače, postupak u vezi sa ovim slučajem u petak je po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu iz Višeg javnog tužilaštva u Jagodini izmešten u Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Ovu odluku je tužilaštvo donelo odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

Marinika Tepić je 19. aprila na konferenciji za novinare iznela optužbe na račun Markovića i drugih osoba o podvođenju devojaka i žena u Jagodini.

Marković je optužbe odbacio kao lažne, tvrdeći da se sve to dešava jer je predsednika SSP-a Dragana Đilasa prethodno pozvao da objasni odakle mu novac na računima na egzotičnim destinacijama.

Više javno tužilaštvo u Jagodini je naložilo policiji da prikupi infomacije i obaveštenja o navodima Tepićeve i da ispita sve osobe pomenute u tom slučaju.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво