Tragedija u Mađarskoj

Jedno slavlje pretvorilo se u tragediju. U noćnom klubu u mađarskom gradu Vespremu, u nedelju ujutru ubijen je rumunski rukometaš Marin Kozma, povređen rukometni reprezentativac Srbije Žarko Šešum, a teško ranjen hrvatski internacionalac Ivan Pešić. Srpski reprezentativac je van životne opasnosti. Austrijska policija uhapsila jednog od osumnjičenog.

Austrijska policija uhapsila je jednog od dvojice osumnjičenih za ubistvo rumunskog rukometaša Marina Kozme, saopštili su mađarski zvaničnici kasno sinoć.

Portparol mađarske policije Piroška Varadi je izjavila da je izdata međunarodna poternica za dvojicom osumnjičenih, Šandorom Rafaleom i Ivanom Stojkom. Policija nije saopštila koji od njih dvojice je uhapšena na austrijskoj gradnici.

Rumunski rukometni reprezetativac Marin Kozma ubijen je ispred jednog noćog kluba u mađarskom gradu Vespremu, dok su njegovi saigrači, srpski i hrvatski rukometaš, Žarko Šešum i Ivan Pešić, zadobili teške povrede u pokušaju da ga odbrane. Sva trojica rukometaša igrala su za lokalni klub MKB Vesprem KC.

Ubistvu je prethodila rasprava između igrača i druge grupe u klubu u kome su rukometaši proslavljali rođenje sina svog saigrača.

Rumunskog reprezentativca Kozmu napala je grupa od tridesetak ljudi zbog toga što je, navodno, plesao s devojkom jednog od njih.

Kozma je zadobio ubode nožem u predelu srca. Uprkos naporima lekara, konstatovana je smrt dvadesetšestogodišnjeg sportiste. 

Ivan Pešić je uboden u predelu leđa, operisan je i tom prilikom mu je izvađen povređeni bubreg.

Srpski reprezentativac Žarko Šešum zadobio je udarac ispod oka. Njegovo stanje je stabilno, i leži na traumatologiji, ali ga narednih dana čeka operacija.

Mađarska policija objavila imena dvojice osumnjičenih. Tamošnji mediji javljaju da se traga za Šandorom Rafaelom i Ivanom Stojkom.

Neshvatljiva tragedija

Gradonačelnik mađarskog grada Vesprema Janoš Debrecenji je povodom napada na trojicu rukometaša lokalnog kluba, izjavio da se dogodila "zdravom razumu nepojmljiva katastrofa".

Oko 200 građana Vesprema okupilo se ispred bara "Patriota" gde se dogodio napad, paleći sveće ispod fotografije ubijenog rumunskog reprezentativca, javlja mađarska agencija MTI.

Gradonačelnik Vesprema je ispričao da se sve dogodilo kada je igrač u istom timu Gergelj Ivančik slavio rođenje svog sina i pozvao gotovo čitav klub u bar Patroitaž.

"Na njih je u jednom trenutku nasrnula poveća grupa mladića sa susednih stolova bez ikakvih povoda", rekao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, Rumun Marijan Kozma je mirno plesao s jednom devojkom kada su ga napadači izvukli iz bara i na ulici nožem uboli u grudi.

U pomoć svom kolegi pritrčali su Hrvat Ivan Pešić, inače golman višestrukog prvak Mađarske, a potom i plejmejker Žarko Šešum.

"Kozma je preminuo na licu mesta, Pešić je uboden s leđa u bubreg, dok je Šešumu povređena glava u predelu oka", rekao je Debrecenji i pozvao okupljene građane da se uzdrže od najavljenog linča.

Rukometni savez Mađarske saopštio je da je duboko šokiran tragedijom.

"Tražimo da u znak sećanja na Marijana Kozmu svaka rukometna utakmica koja se danas bude igrala počne minutom ćutnje", navedeno je u saopštenju Saveza, koji su potpisali generalni sekretar Laslo Šinka i direktor Šandor Katona.

Inače, Šešum (23) je član mađarskog kluba Vesprem postao je 2007. godine, Pešić (20) prošle godine, dok je rumunski reprezentativac Kozma (26) prešao je u Vesprem 2006. godine.

Број коментара 49

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво