Sprečeno krijumčarnje 45 ptica pa prelazu Sremska Rača

Carinici na graničnom prelazu Sremska Rača, u saradnji s policijom, sprečili su u nedelju pokušaj krijumčarenja 45 ptica, od kojih mnoge pripadaju zaštićenim vrstama.

Prilikom redovne carinske kontrole u automobilu "folksvagen eos" registarskih oznaka BiH, 25-godišnji vozač i njegova dva saputnika, otac i sin, odgovorili su da prevoze dva pauna i dve kokoške koje su kupili na berzi u Novom Sadu, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Međutim, tokom detaljne kontrole, pronađeno je čak 45 ptica, od kojih su neke zaštićene Konvencijom o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divlje flore i faune (CITES). Od otkrivenih 45 ptica, čak 16 jedinki se ubraja u zaštićene, a dve jedinke spadaju u strogo zaštićene vrste.

Kada su službenici otvorili vozilo, u njegovoj unutrašnjosti i prtljažniku, pronašli su mnoštvo kutija i kaveza u kojima se nalazilo čak 18 papagaja (četiri različite vrste), dve grlice, dva pauna, 10 ukrasnih koka (tri vrste), osam ukrasnih golubova, dva kanarinca i tri fazana.

Nažalost, ptice su prevožene u nehumanim uslovima, zbogčega su fazani uginuli.

One koje su preživele pokušaj krijumčara, predate su biologu beogradskog zoo-vrta koji se postarao da ptice budu bezbedno smeštene u prihvatilište, dok će prema odluci javnog tužioca protiv jednog od putnika biti podneta krivična prijava, dodaje se u saopštenju Uprave carina.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво