Falsfikat "Eurokrema" na tržištu Srbije

Na tržištu Srbije u poslednjih nekoliko sedmica pojavio se falsifikat "Eurokrema", a pronađeni uzorci mikrobiloški su neispravni, pa njegovo konzumiranje može izazvati neželjene posledice, saopštio je koncern "Svislajn Takovo”.

Pronađeni uzorci bili su pakovani u plastičnim kanticama od jednog kilograma, a oblik i dizajn falsifikata ne odgovara pravom Eurokremu".

Falsifikovani "Eurokrem" proizveden je u privatnom pogonu u okolini Beograda koji "nije ni blizu standardima", kaže se u saopštenju.

Falsifikat se najčešće koristi kao prilog u palačinkarnicama i pekarama, a po znatno nižoj ceni od regularne, prodaje se i na pijacama, buvljacima", uličnim tezgama, manjim samostalnim trgovinskim radnjama, koji se tim proizvodom snabdevaju van regularnih trgovačkih kanala.

Kako je saopšteno, veliki broj otkrivenih uzoraka pronađen je u ugostiteljskim objektima na Adi koji se bave ovom delatnošću, na pijacama na Banjici u Beogradu, u Mladenovcu i Novom Pazaru, a povremeno i na drugim pijacama u zemlji.

Pored toga što je proizveden od mikrobiološki zagađenih sirovina, što su utvrdile akreditovane mikrobiološke laboratorije tog koncerna, uzorak je pakovan u neadekvatnoj ambalaži, suprotno odredbama proizvodnje prehrambenih proizvoda.

Koncern apeluje na sve potrošače da ne kupuju proizvode na nezakonitim mestima i ne konzumiraju proizvod u ugostiteljskim objektima koji koriste falsifkovan proizvod, a posebno na roditelje, da povedu računa o mestima na kojima uzimaju hranu za svoju decu, jer taj proizvod u najvećem procentu konzumira mlađa populacija stanovništva.

"Svislajn Takovo", kao vlasnik te robne marke i žiga, njegov proizvođač i distributer, nastaviće da se bori svim zakonski raspoloživim sredstvima protiv toga.

Svi prodavci, ugostitelji i korisnici koji se snabdevaju robom van tržišnih tokova, a falsifikovan proizvod u toku istražnog postupka bude pronađen u njihovom objektu ili prodajnom mestu - snosiće sve zakonske posledice, kaže se u saopštenju.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво