Читај ми!

Određen jednomesečni pritvor osumnjičenima za tuču u Lapljem Selu, branilac najavio žalbu

Osnovni sud u Prištini, ogranak u Gračanici, odredio je meru sudskog pritvora osumnjičenima za učestvovanje u tuči u Lapljem Selu u kojoj je povređen sin političara Nenada Rašića.

Mera sudskog pritvora određena je M. R., Č. Ž., L. K., B. Ž., D. N., M. J., D. T. u trajanju od trideset dana, zbog sumnje da su izvršili krivično delo učestvovanje u tuči.

Branilac M. R., advokat Predrag Miljković, kaže da je dobio rešenje o određivanju pritvora i da će na isto uložiti žalbu.

"Smatram da je jedno takvo rešenje neosnovano i da bi se bilo kojom drugom merom mogla postići svrha, ako je uopšte i bilo potrebe za merom obezbeđivanja prisustva. Nadam se da će Apelacioni sud u Prištini usvojiti naše žalbene razloge i ukinuti prvostepeno rešenje", naglasio je Miljković.

Nenad Rašić je ranije na konferenciji za medije rekao da je njegov sin povređen i da su mu izbijena tri zuba, te da je zatražio od nadležnih organa da što pre reše slučaj i izrazio sumnju da napad ima političku pozadinu.

Roditelji i rodbina uhapšenih traže obrazloženje

Roditelji, rodbina i drugari sedam mladića uhapšenih zbog masovne tuče u Lapljem Selu okupili su se ispred stanice policije u Gračanici i zahtevali od nadležnih odgovor zbog čega im je određen pritvor od mesec dana.

Iz policije im je potvrđena odluka suda o jednomesečnom pritvoru, ali ne i obrazloženje.

Nakon sat vremena okupljanja roditelji, rodbina i drugovi uhapšenih učenika razišli su se pošto od policije nisu dobili obrazloženje.

Tokom okupljanja, Slaviša Ristić, otac pritvorenog M. R., rekao je da su očekivali oslobađajuću odluku suda.

"Međutim, doneta je nakaradna i sramna odluka suda. Mi smo sada ovde jedinstveni i borimo se protiv odluke suda. Što znači da mi nismo u svađi ni sa kim. Nisu ni deca u svađi. Bilo je, ali ja ne podržavam nijedno nasilje. Pogotovo ne nasilje u školi. Ali ovakvu odluku da donesu kao da su naša deca kriminalci da ih osude na pritvor po mesec dana za tuču, postojale su i blaže presude, kućni pritvor, ali ovo je stvarno sramna odluka suda", rekao je Ristić. 

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи