Читај ми!

Pretučen sin Nenada Rašića u Lapljem Selu

Srednjoškolac Nikola Rašić, sin političara Nenada Rašića, pretučen je u Lapljem Selu nedaleko od Gračanice, potvrđeno je iz porodice Rašić lokalnim medijima, dok je policija privela osmoro osumnjičenih.

Nikola je pretučen po završetku nastave i izlaska iz škole, potvrdio je njegov otac i naveo da ga je tuklo nekoliko osoba.

"Pretučen je, zdravstveno stanje dečaka je dobro", rekao je Nenad Rašić.

Kosovska policija je saopštila da je "privela osam osoba u svojstvu osumnjičenih", od čega je jedan maloletnik i da nastavlja istragu kako bi razjasnila okolnosti i motive incidenta.

Srpska lista u saopštenju najoštrije osuđuje nasilje nad Nikolom Rašićem i istovremeno poziva sve da se uzdrže od politizovanja ovog incidenta dok nadležni organi ne sprovedu istragu.

"Pozivamo nadležne organe da najhitnije sprovedu potrebne istražne radnje i odgovorne privedu i sankcionišu bez ikakvih izgovora. Kažnjavanje odgovornih je obaveza svih policijskih i pravosudnih struktura u Gračanici, bez obzira na to ko je napadač", navodi Srpska lista.

Povodom napada, na Fejsbuku se oglasio i kandidat Pokreta Samoopredeljenje za kosovskog premijera Aljbin Kurti, tvrdeći da je "napad bio organizovan i da su motivi povezani sa njegovim ocem" i zahtevajući od organa koji sprovode zakon da hitno reše ovaj slučaj.

Kancelarija za KiM: Hitno pronaći počinioce

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje i izražava duboku zabrinutost zbog fizičkog napada na Nikolu Rašića, sina Nenada Rašića.

Kancelarija zahteva od pripadnika kosovske policije da bez odlaganja i oklevanja otkriju i procesuiraju počinioce ovog čina nasilja.

"Samo tako se može obezbediti sigurnost za pripadnike srpskog i nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji i poslati neophodna poruka o nultoj toleranciji na bilo koji oblik nasilja", navodi se u reagovanju Kancelarije.

"Ovaj slučaj ne sme da ostane samo jedan u nizu nerasvetljenih incidenata na Kosovu i Metohiji, posebno jer se na meti izgrednika našlo dete".

Ovaj slučaj je i zadatak za međunarodnu zajednicu da na delu pokaže da je spremna i sposobna da ispuni svoju misiju i osigura bezbednost na Kosovu i Metohiji, kao i prostor za miran suživot svih zajednica, zaključuje se u reakciji Kancelarije.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво