Pokrenuta istraga protiv Jočićevog vozača

Pokrenuta istraga protiv Mirka Damjanovića, osumnjičenog za izazivanje saobraćajnog udesa u kome je teško povređen bivši ministar policije Dragan Jočić.

Opštinski sud u Velikoj Plani pokrenuo je istragu protiv Mirka Damjanovića, osumnjičenog za izazivanje saobraćajnog udesa u kome je teško povređen bivši ministar policije Dragan Jočić, rekla je tužiteljka tog suda Vesna Ivanović.

Ivanovićeva je u intervjuu agenciji Beta navela da je u istražnim radnjama pretkrivičnog postupka najpre obavljeno veštačenje Instituta za saobraćaj, a potom 5. decembra 2008. podnet zahtev za sprovođenje istrage protiv Mirka Damjanovića iz Beograda zbog teškog krivičnog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Ivanovićeva je navela da je prošle nedelje saslušan Mirko Damjanović i da istražni sudija treba da izvede druge predložene dokaze.

"Potom će spisi biti dostavljeni tužilaštvu kada će se odlučiti u kom će pravcu ići dalji postupak", istakla je tužiteljka i navela da je predloženo i saslušanje Dragana Jočića, koji je od udesa nepokretan.

U zahtevu za istragu navodi se šta sve treba preispitati u vezi udesa koji se dogodio nešto pre ponoći 25. januara 2008. godine na autoputu kod Velike Plane, u ataru Starog Sela.

Ministar Jočić bio je u vozilu Ministarstva unutrašnjih poslova marke "mercedes ML 500", kada je taj džip udario na auto-putu u psa teškog oko 70 kilograma.

Nakon udarca, vozač Damjanović izgubio je kontrolu nad vozilom, koje je probilo zaštitnu ogradu i prevrnulo se više puta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи