Ukinut pritvor nekadašnjim funkcionerima Crvene zvezde

Vrhovni sud Srbije ukinuo je pritvor nekadašnjim funkcionerima fudbalskog kluba Crvena zvezda. VSS je saopštio da je kao neosnovane odbio predloge istražnog sudije Okružnog suda u Beogradu i okružnog javnog tužioca da Draganu Džajiću, Milošu Marinković i Vladimiru Cvetkoviću pritvor produži za još mesec dana.

"Imajući u vidu vreme izvršenja krivičnih dela, činjenicu da je većina članova Upravnog odbora Crvene zvezde saslušana, da su saslušani svi učesnici transfera, i posebno periodu krivičnih dela čije se dokazivanje zasniva pre svega na materijalnim dokazima, a sva neophodna dokumentacije je pribavljena, to više ne stoji nijedan razlog za zadržavanje okrivljenih", navodi se u saopštenju.

"Neosnovan je predlog da se prema okrivljenima Draganu Džajiću, Milošu Marinkoviću i Vladimiru Cvetkoviću produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, ponavljanja krivičnog dela i posebno teških okolnosti izvršenja dela", dodaje se.

Advokat Džajića i Marinkovića, Milan Vujin rekao je da će svi optuženi napustiti pritvor. Džajić će, međutim, ostati na lečenju na Vojno medicinskoj akadamiji, gde će se u ponedeljak operisati. Sada, ipak, neće imati stražara ispred sobe.  Vujin je, takođe, ponovio da će pred sudom tražiti nadoknadu zbog načina hapšenja svojih klijenata, "koje je osudila čitava srpska, ali i svetska javnosti"

Džajić, Cvetković i Marinković sa lisicama na rukama uhapšeni su 5. februara zato što su navodno pribavili protivpravnu korist pri prodaji Gorana Drulića u Saragosu. Hapšenje je snimano i emitovano u svim srpskim medijima.

Istraga protiv Džajića i Cvetkovića kasnije je proširena zbog sumnje da su zaradili i od transfera Zorana Njeguša u madridski Atletiko, a zatim i na prodaji Perice Ognjenovića madridskom Realu.

Okružni sud u Beogradu istragu protiv Džajića i Marinkovića proširio je i zbog sumnje da pribavili protivpravnu korist od transfera Nemanje Vidića u moskovski Spartak.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи