Читај ми!

Dve pljačke u selu Plemetina kod Obilića

Domaćinstvo Veljka Vuksanovića opljačkano je u selu Plemetini kod Obilića, a nepoznate maskirane osobe odnele su vredne delove mehanizacije i alata. U tom selu tokom noći ukraden je i automobil Miodragu Daniću.

Pljačka se dogodila oko tri sata iza ponoći, preneo je Veljko Vuksanović RTS-u i dodao da su u upadu učestvovale četiri maskirane osobe.

Ukrale su akumulatore sa pet traktora, 1.000 litara nafte, 500 litara motornog ulja, motornu testeru, aparat za varenje i još električnog alata.

"Bezbednosne kamere su sve zabeležile, a na policiji je da rasvetli o kojim osobama se radi", naveo je Vuksanović.

Njegovo domaćinstvo obrađuje 50 hektara zemlje i to im je glavni izvor prihoda.

"Mi mislimo da je to jedan vid pritiska čim do sada nijedan nije uhvaćen na delu, nikad nijedan nije kažnjen, niko ništa ne preduzima, samo što smo mi uporni, radni, vredni. Mi obrađujemo 50 hektara zemlje, 20 hektara imamo našu zemlju, 30 uzimamo pod zakup. Svi prodaju zemlju, mi smo kupili četiri hektara zemlje i od Srba i od Albanaca", navodi Vuksanović.

Predsednik Privremenog opštinskog organa u Obiliću Goran Dančetović kaže da je ovo peti incident u toj opštini, da ima utisak da su svi sinhronizovani i da su Srbi u toj sredini izgubili poverenje u policiju.

"Voleo bih da nas demantuju i pronađu počinioce bar jednog krivičnog dela", rekao je Dančetović.

Petković: Organizovana kampanja zastrašivanja

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković naveo je u saopštenju da je sada sasvim jasno da ne sme biti više nikakvog oklevanja u stvaranju uslova za normalan i bezbedan život naših sunarodnika južno od Ibra.

"Podsećam da Srbi na Kosovu i Metohiji godinama traže formiranje opštine Prilužje-Plemetina, kako bi naši sunarodnici u selima na potezu od Kosovske Mitrovice do Prištine bili u stanju da se na institucionalni način zaštite od lopova i nasilnika i smatram da je vreme da se to pitanje reaktuelizuje", istakao je Petković.

Ukazao je da su napadi na imovinu Srba, na srpske crkve i pokušaji kidnapovanja srpske dece "bez ikakve sumnje deo organizovane kampanje zastrašivanja našeg naroda, sa ciljem da se on, ovakvim perfidnim sredstvima tihog etničkog čišćenja, otera sa svojih ognjišta".

"Očekujem od međunarodne zajednice da oštro reaguje kako bi primorala Prištinu da svim žiteljima Kosova i Metohije garantuje jednako pravo na bezbedan život, a o ovom i svim ostalim incidentima u prethodnom periodu informisaćemo u Briselu i Evropsku uniju, kao posrednika u dijalogu Beograda i Prištine", zaključio je Petković.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво