Slučaj "Perfekta": Odloženo suđenje anesteziologu za 29. oktobar

Ponovljeno suđenje anesteziologu Stanoju Glišiću, optuženom za teško delo protiv zdravlja ljudi povodom smrti trogodišnje Anje Grahovac, koja je preminula 2007. godine, nakon operacije katarakte na privatnoj klinici "Perfekta", odloženo je u Višem sudu u Beogradu.

Do odlaganja je došlo jer stručni savetnik Zoran Stanković nije bio spreman da dâ svoje mišljenje o veštačenju rađenom u ovom postupku, jer se spremao da postavlja pitanja veštacima.

Suđenje je odloženo za 29. oktobar.

Glišiću se suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda, koji je prošle godine ukinuo prvostepenu presudu kojom je anesteziolog bio osuđen na tri godine zatvora i naložio da mu se ponovi suđenje.

Tom odlukom su Apelacioni sud je, međutim, potvrdio deo presude kojom su zbog nedostatka dokaza, oslobođeni od optužbi za krivično delo "teško delo protiv zdravlja ljudi" oftalmolog Božidar Ilić, vlasnik ordinacije "Ilić", koja je od klinike "Perfekta" iznajmila salu za operaciju, zatim suvlasnik klinike "Perfekta" Dejan Milutinović (43) i Milan Vasiljević, koji je bio optužen za pomaganje u izvršenju pomenutog krivičnog dela.

Devojčica je operisana 21. maja 2007. godine od katarakte, a preminula je dve nedelje kasnije, 4. juna, usled oštećenja na mozgu izazvanih manjkom kiseonika pri operaciji.

Glišić je optužen za krivično delo "teško delo protiv zdravlja ljudi, jer je očigledno nesavesno postupao i nije blagovremeno preduzeo neophodne radnje nakon poremećaja stanja devojčice".

 

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара