Privedeni mladići koji su nosili srpsku zastavu na Gazimestanu

Nakon parastosa na Gazimestanu, pripadnici kosovske policije priveli su pa ubrzo pustili dvojicu mladića koji su nosili srpsku zastavu.

Kako javlja reporter RTV KiM, na izlasku iz spomen kompleksa dvojica mladića iz Lapljeg Sela, od oko 20 godina, pokoškala su se sa policajima zbog nošenja srpske zastave, nakon čega su ih pripadnici specijalnih jedinica policije uveli u automobil i krenuli sa njima put Prištine.

Ubrzo potom, oni su pušteni, nezvanično saznaje RTV KiM.

Policija je protiv njih primenila fizičku silu, a oslobođeni su nedaleko od Gazimestana i trenutno se nalaze na pregledu u Domu zdravlja u Gračanici.

Drugih incidenata nije bilo.

Povodom hapšenja srpskih mladića, oglasio se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. On kaže da je prebijanje dvojice srpskih mladića zbog isticanja srpske zastave povodom Vidovdana manifestacija institucionalnog nasilja Prištine i strahovlade koja svima, osim Albancima, uskraćuje pravo na nacionalni ponos i pripadnost.

"Ovakvim bestijalnim postupanjem zbog isticanja nacionalnih simbola, na jedan od najvećih srpskih praznika, najdirektnije su napadnuti identitet i najelementarnija nacionalna prava Srba na Kosovu i Metohiji", istakao je Đurić.

Naveo je da su međunarodni predstavnici na Kosovu i Metohiji dužni da daju odgovor na pitanje: "zašto je albanskim ekstremistima dozvoljeno ono što nikome drugome u civilizovanom svetu nije, i zašto se nasilnicima u našoj južnoj pokrajini već dve decenije gleda kroz prste?"

Takva politika dvostrukih aršina je, kaže, i dovela do toga da su malobrojni Srbi preostali da žive na Kosovu i Metohiji danas tretirani ne samo kao građani drugog reda, već kao inferiorna bića koja se mogu nekažnjeno tući i zlostavljati.

"Očekujem da srpski politički predstavnici u Prištini zauzmu najčvršći stav povodom ovog sramnog incidenta i da ultimativno zahtevaju kažnjavanje odgovornih policajaca zlostavljača", napomenuo je Đurić.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво