SRS očekuje povratak Šešelja u Srbiju

Šef tima za odbranu predsednika SRS Zoran Krasić tvrdi da je zahtev za suspendovanjem postupka protiv Vojislava Šešelja dokaz nemoći haškog Tužilaštva. Radikali očekuju da će njihov lider uskoro biti na slobodi.

Šef tima za odbranu predsednika Srpske radikalne stranke Zoran Krasić izjavio je da se Vojislav Šešelj nije odrekao svog prava na odbranu ali da će mu izvođenje dokaza biti veoma otežano ili čak onemogućeno ukoliko mu Haški tribunal i dalje ne bude plaćao troškove odbrane.

Krasić je podsetio da je slučaj protiv Šešelja jedini u kojem Tribunal ne finansira troškove odbrane zbog toga što lider radikala nije prihvatio branioca a što, prema njegovom mišljenju, ozbiljno dovodi u pitanje pravo na pravično suđenje.

Krasić ocenjuje da je zahtev Tužilaštva da se proces suspenduje i da se Šešelju nametne branilac svega 18 radnih sati pre kraja postupka izvođenja dokaza, najbolji dokaz nemoći tužilaca da dokažu bilo kakvu krivicu predsedniku Srpske radikalne stranke.

Krasić je izrazio očekivanje da bi izvođenje dokaza Tužilaštva protiv Šešelja moglo da bude okončano krajem februara, odnosno da bi ovim tempom preostalih 18 sati moglo da se utroši u okviru tri radne nedelje.

Prema njegovoj oceni, nije isključena mogućnost da se nakon toga sudsko veće odluči da oslobodi Šešelja jer, kako je ocenio, Tužilaštvo protiv njega nije iznelo nijedan ozbiljan dokaz o bilo kakvoj krivici ni po jednoj od devet tačaka optužnica.

Krasić očekuje da će Šešelj uskoro biti na slobodi i rekao da ne postoji niko u Srbiji ko bi mogao da zamisli da se on ne bavi politikom nakon povratka iz Holandije jer je "politika njegov život".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво