Ministarstvo zdravlja podnelo krivičnu prijavu zbog sumnje na širenje lažnih vesti

Povodom audio-zapisa u kojem ženska osoba saopštava da se krije broj obolelih i mrtvih od kovid-19, a koji se od sinoć delio putem aplikacija Vajber i Vocap, Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je podnelo krivičnu prijavu protiv NN lica za širenje lažnih vesti, izazivanje panike i nereda.

Ministarstvo zdravlja još jednom je apelovalo na sve da ne nasedaju na dezinformacije koje se plasiraju putem raznih oblika društvene komunikacije, a za koje je nemoguće utvrditi verodostojnost i izvor informacije.

Sve merodavne i tačne informacije nalaze se na sajtovima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje "Batut" (www.zdravlje.gov.rs i www.batut.org.rs), kao i na novom sajtu posvećenom samo ovom virusu www.covid19.rs.

U međuvremenu, MUP je saopštio da policijski službenici Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, po nalogu nadležnog tužilaštva, intenzivno rade na identifikovanju osobe koja je sačinila snimak, zbog sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda.
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи