Produžen pritvor dvojici optuženih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića

Specijalni sud u Prištini doneo je odluku da Marku Rošiću i Nedeljku Spasojeviću, kojima se na teret stavlja umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, produži pritvor za još dva meseca.

Mahmut Haljimi, advokat Marka Rošića, izjavio je za Kosovo Onlajn da je i ovo rešenje o produženju pritvora, kao i sva prethodna, doneto bez valjanih dokaza i dodao da je zato uložio žalbu.

"Ponovio sam da ceduljica koja je navodno nađena kod pokojnog Olivera Ivanovića, sa registarskim brojem Rošićevih kola, nije validan dokaz, jer je brat Olivera Ivanovića rekao da to nije Oliverov rukopis. Nije opravdana sumnja ni da bi moj klijent mogao da utiče na svedoke, jer ga u spisima koji su otkucani na više od 12.000 strana ni jedan svedok ne spominje", rekao je Haljimi.

Haljimi naglašava da odluka o produženju pritvora Rošiću nije dostavljena na njegovom maternjem jeziku čime je prekršen Ustav, Zakon o krivičnom postupku i Konvencija o ljudskim pravima.

Na pripremnom ročištu koje je u Prištini održano 11. februara, advokat je predložio da se Rošić pusti da se brani sa slobode uz kauciju od 15.000 evra koju bi uplatila Rošićeva porodica.

Taj predlog je, po rečima Haljimija, odbijen uz konstataciju da je ponuđeni iznos nedovoljan.

Marko Rošić i Nedeljko Spasojević su uhapšeni 23. novembra 2018. godine u Severnoj Mitrovici i nalaze sa na optužnici sa još četvoro Srba osumnjičenih za umešanost u ubistvo lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred prostorija svoje stranke u Severnoj Mitrovici, a počinioci i nalogodavci tog ubistva još nisu otkriveni i uhapšeni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво