Optuženi za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića izjasnili se da nisu krivi

Svi optuženi u slučaju pomaganja u ubistvu Olivera Ivanovića izjasnili su se da nisu krivi za optužbe koje im tužilaštvo stavlja ne teret na današnjem ročištu U Osnovnom sudu u Prištini.

Osumnjičeni policajci Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Dragiša Marković i Žarko Jovanović, načelnik policije za krvne delikte u Kosovskoj Mitrovici Rade Basara i sekretarica u stranci Olivera Ivanovića Silvana Arsović izjasnili su se da "nisu krivi" za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića na današnjem pripremnom ročištu.

Tužilac je, čitajući optužnicu, naveo da je za ubistvo Olivera Ivanovića "odgovorna kriminalna grupa predvođena Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radojičićem".

Tužilac tvrdi da su optuženi učestvovali u aktivnostima te grupe i da su pomagali u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

Ročište je održano po novoj, dopunjenoj optužnici tužilaštva.

Osumnjičeni se terete za krivična dela, kao što su "učešće ili organizovanje kriminalne grupe", zatim "zloupotreba službenog položaja", "pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva", "otkrivanje službene tajne" i "manipulacija dokazima".

Advokati optuženih imaju rok od mesec dana na prigovor optužnice, nakon čega će sudija odlučiti da li će pokrenuti sudski proces.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво