Nastavljeno suđenje za nesreću u "Namenskoj"

Suđenje direktoru fabrike "Milan Blagojević - Namenska" iz Lučana Radošu Milovanoviću i još dvojici rukovodilaca u tom preduzeću, povodom eksplozije koja se dogodila u fabrici u julu 2017. godine kada su poginuli radnici Milomir Milivojević i njegov kolega Milojko Ignjatović, nastavljeno je u Ivanjici.

Na današnjem pretresu nastavljen je dokazni postupak a odbranu je izneo trećeoptuženi Tomo Stojić, inženjer zaštite od požara, koji je ostao pri iskazu koji je ranije izneo javnom tužiocu.

Advokat Dragan Palibrk koji brani Milovanovića, rekao je Tanjugu da je Stojić detaljno i agrumentovano govorio o merama zaštite na radu, pobijajući sve navode optužnice.

"Da je tužilac samo saslušao njegov iskaz prilikom odlučivanja da li će podneti optužni akt zaključio bi da nema krivične odgovonosti nijednog od trojice optuženih", naveo je Palibrk.

Stojić, koji je diplomirani inžinjer zaštite od požara, kako je dodao advokat, vrhunski stručnjak za zaštitu od požara, priznat i u zemlji i u svetu.

On će svoju odbranu i odgovore na pitanja suda, tužioca iadvokata nastaviti trećeg aprila za kada je zakazano sledeće suđenje.

Milovanović je ranije izlažući svoju odbranu odbacio kao neagumentovane i neosnovane tvrdnje tužilaštva iz optužnog predloga.

Zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora 

Inače, ovo suđenje od samog početka prati velika pažnja javnosti, rodbine preminulih, njihovih prijatelja, kao i radnika Namenske koji su pružali podršku direktoru.

Milovanoviću, Stojiću i Lončareviću na teret se stavlja krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa delom izazivanje opasnosti neobezbeđivanjem mera zaštite na radu", za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Preduzeće "Milan Blagojević-Namenska" Lučani deo je odbrambenog sistema Republike Srbije i pod ingerencijom Ministarstva odbrane.

Namenska industrija „Milan Blagojević" prostire se na površini od 166 hektara i u svom sastavu ima 260 objekata.

Njihovu ličnu kartu čini 10 opasnih tehnologija: proizvodnja nitroceluloze, svih vrsta jednobaznih, dvobaznih i svericnih baruta, širok spektar raketnih goriva...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара