Tužilaštvo proverava sporne navode tvita Vesne Pešić

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je odeljenju za Visokotehnološki kriminal da istraži sporne navode Vesne Pešić objavljene na društvenoj mreži Tviter. Nela Kuburović pozdravlja reakciju tužilaštva.

"Javni tužilac je naložila da se preduzmu sve mere u skladu sa zakonom. Slede provere da li ima elemenata krivičnog dela za postupak koji bi se vodio po službenoj dužnosti", rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Irena Bjeloš.

Predmet je formiran u subotu odmah nakon objave tvita na nalogu V. P., precizirala je Bjeloševa.

Članica Predsedništva SNS-a i ministarska pravde Nela Kuburović pozdravila je reakciju tužilaštva i inicijativu da preispita da li postoje elementi krivičnog dela u tvitu Vesne Pešić, koji smatra skandaloznim.

"Pozivanje na ubistvo predsednika bilo koje države, a pogotovu u onoj u kojoj pre nešto više od 15 godina ubijen premijer, i to u trenutku kada su upravo politički istomišljenici Vesne Pešić bili na vlasti, govori samo da građani na predstojećim izborima biraju između Srbije u kojoj se nasilje, kriminal i vešala na ulici ne tolerišu, Srbije koja gradi puteve i otvara nova radna mesta - i Srbije u kojoj se upiru cevi snajpera na legitimno izabranog predstavnika naroda, izaziva nered i haos na ulicama, i ne poštuje volja građana", rekla je Kuburovićeva. 

U reagovanju dostavljenom Tanjugu, Nela Kuburović je naglasila da Srbija više "nikada ne sme biti zemlja tajkuna i kriminalaca u kojoj se pištoljima i motkama zavodi red na ulici".  

Vesna Pešić je na svom nalogu napisala: "Hajde bre da vas vidim šta ćete kada se proglasi doživotnim predsednikom. Dok tviteraši bezbrižno tviterišu. O tome ne mislite. Eno ga Putin baš to radi. Ako Brnabićka da ostavku, da znate - sprema se doživotni Vučić. E, nema tu bojkota, samo cev u glavu".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво